När jag skulle byta takplattor

Hej där! Jag hoppas allt är bra med er och att ni inte tar ut er alltför mycket på jobbet, snart är det dock helg och visst känns inte det helt underbart. Veckorna bara rullar på i vanlig ordning med den enda skillnaden att det bara blir varmare för varje vecka som går. Just idag får mig att tänka tillbaka på en dag förra året vid den här tiden när jag skulle agera plåtslagare. Solen hade legat över Uddevalla i flera veckor och så gjorde det även den dagen. Med säkert en tjugofem plusgrader i solen så klev jag upp på taket för att byta ut lite takpannor och byta ut stuprännorna på huset. Jag minns verkligen hur jag satt där uppe på taket i några minuter innan jag började arbeta. Det var precis som att solen riktade all sin värme mot mig och för en stund så kände jag verkligen att jag kanske skulle blivit plåtslagare istället för kontorsarbetare. Utsikten var inte heller att klaga på, jag blickade ut över Uddevalla och bara njöt av livet helt enkelt. Efter ett tag så började jag att byta pannor och jag kommer ihåg att det tog betydligt längre tid än vad jag trodde att det skulle göra. Med lite pauser tog det ännu längre tid, men det gjorde liksom ingenting för det var så himla skönt där uppe. Jag tror att jag hann med att göra ungefär en fjärdedel av allt arbeta innan solen gick ner och då lämnade jag taket samtidigt. Det var absolut ingen produktiv dag och jag som plåtslagare hade nog inte fått mycket gjort på sommaren. Nästa dag så ringde jag istället till en riktigt plåtslagare som fick komma och göra jobbet, frugan tyckte att det gick för långsamt när jag gjorde arbetet. Men ack va bra jag hade det där uppe.